Top

DBS – Deep Brain Stimulator – bescherming

Tienhoven, Nederland, 31 januari, 2017

Vital Beat, ontwikkelaar en leverancier van beschermende oplossingen voor dragers van pacemaker en defibrillator apparaten, maakt vandaag bekend dat er een beschermende oplossing beschikbaar is voor patiënten met een DBS of Deep Brain Stimulator. De Vital Beat oplossing bestaat uit een compressie shirt met 18% spandex en een Shield gebaseerd op D3O® technologie.

Diepe hersenstimulatie (DBS) maakt gebruik van een neuro stimulator voor het geven van elektrische pulsen naar specifieke doellocaties de gebieden in de hersenen voor de behandeling van de ziekte van Parkinson en bewegingsstoornissen.

De Deep Brain Stimulator is geïmplanteerd in het lichaam, aan de linker- of rechterzijde van de borst. De Vital Beat beschermende oplossing laat DBS dragers toe zich beschermd te voelen tegen plotselinge impacts op het DBS implantatie gebied tijdens hun dagelijkse activiteiten of bij het beoefenen van sport.

 

 

Aanvullende informatie kan worden verkregen door het sturen van een e-mail naar: info@vitalbeat.me

Hilke Robijn

No Comments

Post a Comment